Постійно діючий
ТРЕТЕЙСЬКИЙ СУД
при Асоціації Українських банків

Третейський суд при АУБ розглянув позов банку за 5 кредитними договорами та договорами поруки до позичальника та поручителя на загальну суму вимог 5,9 млн долларов США и 11 млн грн.

          23.03.2021 року постановою Касаційного господарського суду у справі № 873/4/21 залишена у силі ухвала Північного апеляційного господарського суду від 27.01.2021 року про відмову у скасуванні рішення третейського суду від 27.11.2020 року у справі за позовам банку до позичальника та поручителя   на загальну суму вимог 5,9 млн долларов США и 11 млн грн.

          За розгляд позову банку у третейському суді з вимогами 5,9 млн долларов США и 11 млн грн банк сплатив 25500 грн третейського збору,  що у 30 разів менше, ніж за розгляд цього позову у державному суді ( 768950 грн).

           Розгляд позову банку у третейському суді тривав 23 дня від дати реєстрації позову у третейському суді . Для порівняння: позов  у господарському суді розглядається від 2 місяців від дати реєстрації позову.  

           Судді Третейського суду при АУБ за 16 років існування третейського суду розглянули  більше 65000 справ за позовами банків та інших юридичних та фізичних осіб.  Регламент, положення, список суддів, ставки третейського збору, рекомендоване третейське застереження, контакти суду розміщені на цьому сайті.

            У Третейському суді при АУБ здійснюється моніторинг рішень державних судів у справах про скасування рішення третейського суду , про видачу виконавчих документів на рішення третейського суду, про визнання недійсним третейського застереження, результати якого розміщуються у розділі сайту «Судова практика» та  використовуються для надання пояснень у цих справах.  

 

aub logo 100 cropped logo
 
 
 
 

При використанні матеріалів Третейського суду при АУБ цитуванння веб сторінки є обов'язковим

Сopyright © 2019.